Hopp til hovedinnhold

Millums Global Compact rapport 2020

FNs Global Compact er et globalt nettverk for bedrifter som ønsker å arbeide med samfunnsansvar og bidra til forsvarlig og bærekraftig bedriftspraksis.  I dag er Global Compact verdens største initiativ for næringslivets samfunnsansvar. Millum ble medlem i 2019, og vi har nå levert vår andre rapport på hva vi har bidratt med.

Av: Sofie Vatle 15.12.2020 15:47

forside-artikkel

Litt om hva vi har jobbet med i 2020

Med bærekraftvisjonen «Vi skal støtte våre kunder med å nå sine bærekraftsmål gjennom teknologi og samarbeid», jobber vi for å oppfylle FN sine 10 prinsipper for ansvarlig næringsliv i tillegg til de bærekraftsmålene som passer best til vår drift. Samarbeidet gir føringer for hvordan bedriften sikrer ansvarlig drift innen menneskerettigheter, arbeidsliv, antikorrupsjon og miljø.

Avdeling på Sri Lanka

Vi har ansatt vår andre avdeling med utviklere på Sri Lanka, og har daglige nettmøter for å sikre at deres arbeidshverdag tilfredsstiller alle krav. Normalt ville kollegaer i Norge har reist ned på arbeidsbesøk for å sikre dette, men som følge av Covid-19 har ikke det vært mulig i 2020.

Sikre leverandørkjeder med Factlines

Vi inngikk samarbeid med Factlines, et firma som tilbyr digitale løsninger som hjelper selskaper med å kartlegge sine leverandørkjeder for å identifisere og løse mulige brudd og risikoområder. Flere store aktører innen horeca-bransjen har signert en oppfordring i brevs form til leverandører om å ta kontroll over leverandørkjedene sine. 

Grønnvaskingsplakaten

Millum og datterselskapet Matinfo har signert Grønnvaskingsplakaten. Det betyr at vi stiller oss bak innholdet i plakaten og lover å gjøre vårt ytterste for å følge de 10 prinsippene i vår markedsføring og kommunikasjon.

S-HUB

S-HUB er et norsk samfunn og plattform for bærekraftig virksomhet og ledelse. Målet deres er å samle selskaper, institusjoner og fagpersoner for å øke kunnskapen, bygge relasjoner og fremskynde norske bærekraftsinitiativer. Millum begynte i S-FOOD i oktober 2020. Dette er S-HUB sin nasjonale nettverk for mat og bærekraft. Vår hovedoppgave blir å undersøke utvikling av verktøy for måling og kontroll, derav redusere matsvinn for våre kunder.

Vi har lansert klimaavtrykkskalkulator

Denne funksjonen gir kokker informasjon angående om karbonutslipp fra retter og menyer de serverer. Alle verdier i kalkulatoren presenteres i en måleenhet bestemt av UNCF og EU-kommisjonen, som konverterer de forskjellige gassene til den tilsvarende mengden CO2 som kreves for å skape en lik drivhuseffekt. Ved å konvertere dataene til en felles måleenhet kan du for eksempel sammenligne klimaavtrykket fra en vegetarburger med klimaavtrykket fra en osteburger.

Interessent- og vesentlighetsanalyse

Ved hjelp av en analyse av våre interessentgrupper som våre kunder; innkjøpere og leverandører, samt ansatte og eiere, har vi gjennom spørreundersøkelser fått avklart hvilke områder innen bærekraft som er viktigst for dem. Vi plottet en vesentlighetsanalyse som viste oss hvilke hovedområder vi bør ha størst søkelys på fremover. Resultatene viser følgende prioriterte områder:

  1. Kildesortering og gjenvinning
  2. Miljøvennlige produkter
  3. Optimaliserte vareleveranser
  4. Matsvinn

Les hele rapporten for 2020